top of page

Chorvatsko - Olea Camping

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Nově vybudovaný Olea Camping je nádherné místo, pokud chcete vyrazit s rodinou na týden odpočinku k moři s karavanem nebo obytkou a na civilizaci téměř úplně zapomenout. Kemp se nachází přímo u moře v překrásné lokalitě na západní straně ostrova Pag. Je stranou všech turistických atrakcí a daleko od větších měst. Všechna kempovací místa jsou umístěna na svahu pozvolna sestupujícímu k moři. Díky tomu se můžete těšit téměř odkudkoliv na epické výhledy na moře a pohled na vzdálené ostrůvky severní části Jadranu. Je zde nádherně čisté moře, oblázkové pláže a přístup i bez speciální obuvi. Ke kempu patří dvě soukromé pláže, pekárnica a všudypřítomné nádherné olivovníky. Do vlasů vám bude foukat čerstvý větřík a večer můžete společně pozorovat překrásné západy slunce a v noci u sklenky vína hvězdy. Vezměte si s sebou paddleboard, výbavu na šnorchlování a zásobník knížek a budete tady celý týden šťastní. Ráno čerstvé pečivo na objednávku, večer si hodíte steak a zeleninu na svůj plynový gril a vůbec o nic dalšího se nemusíte starat. Pokud potřebujete nakoupit nebo dostanete chuť na pořádné jídlo v restauraci, můžete vyrazit na výlet do 12 kilometrů vzdáleného městečka Novalja.



O kempu


V příhodném počasí můžete vyrazit na profesionálně organizovaný pěší výlet nebo cyklistickou vyjížďku, konkrétní tipy najdete dále v recenzi. Samozřejmě většina z nás si v horkém létě užívá vodních sportů a odpočinku.


Pokud bych něco vypíchnul, tak vstřícný přístup sehraného personálu. Zdaleka to není samozřejmost, ale mění to vaši dovolenou na pohodovou. Ostrov Pag se dělí na dvě župy a právě v té severní – Licko-Senjské – se nachází západní straně ostrova nachází Olea Camping. Olea Camping je přístupný z pevniny po mostu nebo trajektem. Místní specialitou je Paski Sir (sýr z Pagu) vyráběný z ovčího mléka. Tak ho nezapomeňte vyzkoušet.


Více informací a aktuální ceník naleznete zde: https://oleacamping.com/




Vybavení kempu

Kemp nabízí různě ohraničené parcely ve velikostech 100-150m2. Kvůli kamenitému podkladu jsou vhodné především pro obytky a karavany. Pro případné kempování se stanem musíte dobře hledat vhodné místo. Doporučujeme si to vyjasnit při rezervaci. Jsou rozděleny do 4 úrovní na základě polohy, velikosti a úrovně výbavy. Pokud ještě není plno, dostanete na výběr více možností a přesně si vyberete podle fotografií místo, které vám bude vyhovovat. Doporučujeme místa se vzrostlými olivami, které vytvářejí příjemný stín, což se tak blízko u moře rozhodně hodí. Přístupové cesty jsou komfortní a dostatečně široké. K dispozici na většině míst je přípojka na elektřinu a vodu. V celém kempu je Wi-Fi.



Zázemí kempu:


Kempovací místa jsou hezky ohraničená, je k nim dobrý přístup, zejména pokud máte mover nebo jen obytku. Informujte se, která místa jsou nejvhodnější ke stanování.


Sanitární zařízení je zcela nové a vše je mimořádně čisté, komfortní a dobře udržované. K dispozici jsou kromě toalet a sprch s teplou vodou také venkovní umývárny, speciální toalety pro děti a privátní převlékárny. Prádlo si můžete vyprat v moderních pračkách a vysušit v sušičkách.



Kemp nabízí téměř vše, co potřebujete. Od prodejny suvenýrů, přes plážový bar s pitím, prodejnu pečiva až po bankomat na recepci. Obden si můžete koupit ovoce a zeleninu.


 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


120 kilometrů pěších a cyklistických stezek na Pagu Vám umožní se podívat na nejkrásnější místa na ostrově. Jsou to místa, která většině pohodlných kempařů zůstanou skrytá. Ostrov Pag z jedné poloviny připomíná dramatickou měsíční krajinu, což je způsobené větrem „bura“.


Pěší výlety na Pagu

Pag je v případě vhodného počasí také místo na turistické výlety. Nezapomeňte při výletech na opalovací krém, sluneční brýle, pokrývku hlavy a dostatek jídla a tekutin. Zejména s dětmi je lepší využít průvodce. Tady najdete několik zajímavých tipů: https://goexplorecroatia.com/tailor-made/pag-island-hiking/#.YL6XyvkzaHs


Cyklistika

Ostrov Pag je prodchnut sítí trailů a cyklostezek. Společnost Mandre boat nabízí organizované výlety na kolech každý rok od května do října. 10 nádherných bike trailů na Pagu v délce 2,5-20 kilometrů naleznete na jejich stránkách zde: https://www.tzkolan-mandre.com/en/aktivni-odmor/biciklisticke-staze

Samozřejmě výlety na kolech je lépe absolvovat v chladnějším počasí, například na jaře nebo na sklonku léta.Naleznete zde také okruhy kolem celého ostrova, např. zde 47 kilometrů: https://www.bikemap.net/en/r/3821574/#11.11/44.4561/14.9955


Mořská sůl a tradiční sýr na Pagu

Na Pagu se po staletí udržuje tradice produkce mořské soli, sýra a jehněčího masa. Určitě si udělejte výlet za ovcemi a ochutnejte místní sůl, sýry a další speciality.

 

Kulinářské tipy v okolí


Salt Sushi & Steak


Pokud milujete tak jako my sushi nebo prostě fandíte zdravé kuchyni, sem se budete rádi vracet. A pokud si raději než maki dáte pořádný burger, přijdete i zde na své. Přátelská obsluha a velmi dobré ceny.


Restaurant & Bar - Santo Novalja


Přívětivá obsluha a kvalitní nabídka skvěle připravených jídel. Můžete si objednat různé mořské ryby a živočichy nebo výborný steak, těstoviny a mnoho dalšího.

 


1 292 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page