top of page

Itálie - Kemp Caravan Park Sexten

Aktualizováno: 25. 8. 2022



Kemp Sexten je obklopen nádhernými hlubokými lesy a vápencovými horskými velikány. Nachází se v Sextenských Dolomitech v Jižním Tyrolsku na italské straně Alp. Protéká jím potok plný pstruhů a poskytuje pětihvězdičkový komfort. Vzdušnou čarou je jen pár kilometrů od hranice s Rakouskem. Kemp je poměrně rozlehlý, přesto si udržuje příjemnou atmosféru, díky které se řadí mezi pravidelné vítěze anket o nejlepší kempy v Alpách.


Caravan Park je primárně zaměřený na návštěvníky s obytnými vozy a karavany, ovšem můžete se ubytovat i v hotelových pokojích, případně v kabinách nebo dokonce v domcích na stromě. Od května do října máte k dispozici venkovní vyhřívaný bazén a celoročně vnitřní bazén, takže si nezapomeňte přibalit plavky a rukávky. Pokud budete mít štěstí na počasí, ranní kávu před karavanem si s rodinou užijete uprostřed nezapomenutelné přírodní scenérie. Z kempu se můžete vydat na túry s různou náročností, stejně tak můžete vyrazit na kolech, koloběžkách nebo elektrokolech. Ve dnech odpočinku zase oceníte komfortní wellness centrum, venkovní i vnitřní hřiště nebo třeba lezeckou stěnu.


U kempu je zastávka autobusu, kterým se přiblížíte v obou směrech údolí na pozoruhodná výletní místa.

Tady je odkaz přímo na stránky kempu: https://www.caravanparksexten.it



O kempu


Péče majitelů je v kempu znát na každém detailu a už od prohlídky webových stránek. V kempu je vše kvalitně zorganizováno, upravené a krásně čisté. Pro lidi, kteří jezdí s karavanem nebo obytným autem se jedná o skvělý kemp, protože místa na parkování jsou mírně zpevněná. K dispozici hostům jsou krásná venkovní i vnitřní hřiště, velké bazény, wellness centrum a spoustu dalšího. Vstup do wellness centra i do bazénu se hradí zvlášť, pokud kempujete. V místních restauracích se vaří skvěle, což vás v kempu na Italské straně Alp až tolik nepřekvapí a nakoupit si můžete v malém supermarketu, kde mají i čerstvé pečivo a nabízí produkty místních farmářů. Připlatit si můžete skvělé snídaně, což vřele doporučujeme.

Tým je přátelský, budete tu vítáni a budete se rádi vracet.



Vybavení kempu

V Sextenu si můžete zvolit mezi komfortními, prémiovými a de luxe parcelami, případně jsou k dispozici i super luxusní parcely o velikostech 150-300m2, které zahrnují vlastní vyhřívanou koupelnu, saunu a jiné vylomeniny. I základní (komfortní) parcely jsou dostatečně velké, místo na parkování je zpevněné štěrkem a máte přípojku na elektřinu a chcete-li, tak i TV. V letních měsících fungují i přípojky na vodu a odpad.




Zázemí kempu


V kempu najdete tři koupací domy. Každý je v jiném stylu. Všechny jsou krásné a čisté. Můžete si pronajmout i vlastní koupelnu. Jsou zde také koupelny pro rodinu a také speciální koupelny pro pejsky.


Na speciálních místech je k dispozici výlevka na šedou vodu a vše ostatní co patří k nadstandardnímu vybavení kempu.


V kempu je vyhledávané wellness centrum Meridiana Spa, které kromě relaxačních zón nabízí několik zajímavých saun. I když je všechny nestihnete obejít, tak si to můžete skvěle užít.


Najdete tu i tělocvičnu.


Vyžití pro děti

Pro děti je tu vnitřní herna i venkovní hřiště.



 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Na výlety do okolí se dostanete autem, autobusem, pěšky i na kolech nebo elektrokolech. .


Z louky Prati di Croda Rossa (Rotwandwiesen) na sedlo Passo Monte Croce

Jednoduchá procházka nádhernou krajinou. Na travnatou plochu se dostanete kabinovou lanovkou z Bad Moos.



Tre Cime Lavaredo

Unikátní místo s výhledy na vápencové skály a masívy Dolomit. Nicméně je potřeba počítat s 30 EURO poplatkem za vstup na osobu a také si vybrat den a hodinu s menší návštěvností, abyste zaparkovali a neztratili se v davu turistů. Celkový výlet je přibližně 12 kilometrů a chce to už pevné boty a turistické zkušenosti, takže vhodné hlavně pro sportovnější rodiny s většími dětmi.



 

Kulinářské tipy v okolí


Jägerhütte – horská lovecká chata


Horská chata s nádhernými výhledy do krajiny, s výbornými místními pokrmy a příjemnou obsluhou. Seženete tu místní zvěřinové pochoutky i trhané koláče s pudinkem a marmeládou, které známe v jiném provedení i z rakouské strany.


 

Cukrárna Konditorei Kofler – Moos

Fantastická a dobře ukrytá domácí cukrárna je vyhledávaným místem mnoha domácích. Nejlepší dorty, koláče a štrůdl a koblihy. Rozhodně stojí za návštěvu. Cukrárna také nabízí překrásný výhled do krajiny.



 

Pizzeria Martina - Sankt Josefstrasse 17, Sexten


Jedno z nejoblíbenějších míst na jídlo v Sextenu. Výborná pizza se skvělým těstem, těstoviny, saláty a třeba i výborné zmrzlinové poháry. Velmi přátelský, milý personál, kterému se daří vytvářet domácí pohodu a navíc mluví anglicky. Vše navíc za rozumné ceny, které v mnoha případech jsou lepší než některé pizzerie na kraji Prahy.



963 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page