top of page

Itálie - ostrov Sardínie - Camp Cala Ginepro

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Jedno z nejkrásnějších míst ke kempování na ostrově Sardinie jsme našli na výchozím pobřeží v oblasti Orosei. Vyrazili jsme sem s více členy rodiny a naším kempingovým přívěsem. Vybaveni jsme byli velkým a menším stanem a vším, co se nám při našem kempování po Evropě osvědčilo. Kemp objevil náš sardský švagr a byla to skvělá volba. Místo jsme si na radu personálu vybrali v piniovém lesíku s písčitohlinitým podložím, což znamenalo příjemný stín a celkem jednoduché postavení stanu. Zároveň jsme to od stanu měli několik set metrů k nádhernému moři, což jsme kvůli malým dětem upřednostnili více než kempování v blízkosti pláže. Na recepci nám také doporučili se ubytovat v jiné části kempu, než kde se ubytovala 50-ti členná parta místních skautů a čekalo se, že tam bude do pozdních večerních hodin o něco rušněji. Nutno dodat, že dospělí, mládežníci i děti, byli všichni moc příjemní a na žádné problémy jsme nenarazili.



O kempu


Po pobřeží se můžete vydat neznačenou procházkou celkem daleko na sever nebo jih a užívat si s celou rodinou překrásné výhledy a fascinující zákoutí v přírodě. Určitě si s sebou berte fotoaparát, zejména v květnu/červnu kvůli nádherné květeně a celoročně zajímavě fauně.


V poměrně rozlehlém areálu kempu na vás dýchne pohodová atmosféra a až se zorientujete v mapě, můžete s kočárkem nebo s dětskými koly chodit na delší příjemné procházky i uvnitř areálu. Rezervovat si můžete své místo na pláži se slunečníky a mít tak jistotu, že si užijete koupání. V kempu se nachází roztomilá italská kavárna na snídaně, zmrzlinu nebo odpolední kávu. Najdete zde také pizzerii s dobrou pizzou a pokud nebudete spěchat a přijmete po čas návštěvy místní poklidnější tempo, tak si určitě pochutnáte. Sociální zařízení je na průměrné úrovni, ovšem míst je dostatek. Pro návštěvu bychom doporučili čas od května do poloviny července nebo pak září.


Kemp se nám velmi zalíbil a při našich příštích toulkách po Sardinii se sem rádi vrátíme. Několikadenní návštěvu zde vnímáme jako zastávku na jednom z více míst krásné rodinné dovolené po Sardinii, aby mělo cestování přes půlku Evropy a noční trajekt z Livorna smysl. Na Sardinii se vracíme pravidelně také proto, že zde máme rodinu a její přírodní bohatství i kulturu objevujeme postupně téměř každým rokem, kdy je to možné. Pokud umíte aspoň trochu Italsky, je to pro vás velká výhoda, stejně tak obeznámenost se středomořskou kulturou.


Všechny informace o aktuálních cenách, možnostech rezervace a platném provozním řádu kempu naleznete na webovkách: https://campingcalaginepro.net/en



Vybavení kempu


Zázemí kempu:

I luxusní tříhvězdičkový kemp na Sardinii jako Cala Ginepro nabízí spíše základní podmínky z hlediska sociálního zařízení. Je zde čisto, ale nečekejte komfort a architektonický styl z bohatého severu. Nicméně většina míst ke kempování umožňuje připojení na elektřinu, pokud máte dostatečně dlouhý kabel. Vše vyvažuje pohodová atmosféra, vůně moře, krásná příroda, usměvavá obsluha, dobré espresso a teplý croissant k snídani a večer dobré víno, výborná pizza nebo pasta v místní restauraci. Grilovat vlastní jídlo je možné na dřevěném uhlí v místních zděných grilech, které jsou k dispozici všem.

K dispozici u moře máte za poplatek lehátka a slunečníky, které si můžete rezervovat na více dní dopředu a zaplatit na recepci. V kempu je příjemný obchůdek, kde seženete veškeré základní potraviny. Z kempu to není autem daleko do místního supermarketu, kde seženete zbytek.

Za necelý týden, který jsme zde strávili, jsme ve dvou tatíncích jeli jednou nebo dvakrát na nákup a jinak si odpočali i naše auta. Mimochodem, auta parkují na společném parkovišti.

Vyžití pro děti:


V blízkosti pizzerie je k dispozici krásné hřiště pro děti. Nicméně pro děti byl ze všeho nejlepší fakt blízkosti krásného moře s možností společného dovádění, šnorchlování, učení se plavání, písečné pláže vhodné ke stavění hradů z písku a podnikání dobrodružných pěších výletů do okolí.


Nejlepší místa pro rodiny s dětmi s velkým stanem:


Při naší návštěvě jsme si vybrali prémiový pozemek v zóně „E“, který je dostatečně velký, stejně jako ostatní krásně zatravněný, má k dispozici veškeré sítě a jeho největší výhody jsou blízkost hřiště a krásné západy slunce. S menším prázdninovým rozpočtem bychom si klidně vybrali i zónu Z, která umožňuje pouze připojení k elektrice a je určená především pro stany.


 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Na delší procházky do přírody a případně na místní treky nebo cyklistiku je nepochybně lepší dorazit na Sardinii v období duben – květen, kdy už je relativně krásné počasí a zároveň roste překrásná místní květena a ještě není vedro.





 

Kulinářské tipy v okolí




Doporučujeme koupit si ve městě čerstvé ryby a ogrilovat si je v kempu na dřevěném uhlí.


562 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page