top of page

Itálie - Camping Seiser Alm

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Malebný kemp Seiser Alm se nachází v oblíbené lyžařské oblasti. Je současně největší pastvinou v Evropě s rozlohou přes 27km2. Samotný kemp poskytuje fenomenální výhled na nádhernou kulisu hor. Dolomity jsou rájem všech outdoorových nadšenců, takže pokud jste s rodinou tak jako my bikeři nebo turisté, budete nadšení. Je dobrou základnou na horské túry se sportovněji založenou rodinou nebo procházky po okolí s menšími dětmi.





O kempu


Seiser Alm je velmi oblíbený, dobře zorganizovaný a skvěle vybavený kemp. Lidé na recepci jsou za všech okolností vstřícní, milí a všímaví. Ochotně Vám pomohou s doporučením výletu nebo jakoukoliv radou. Kemp poskytuje vynikající služby. Je zde výborná restaurace a malá samoobsluha poskytující základní potraviny. Jako hosté máte k dispozici kartu Seiser Alm, která vám zpřístupní integrovanou veřejnou dopravu. Do vesnice je možné se dostat na kole, motorce nebo právě bezplatným autobusem, který má zastávku přímo u kempu.


Jednotlivá kempovací stanoviště jsou prostorná, přizpůsobená typu vozidla nebo stanu a počtu lidí. Stanoviště pro karavany a obytné vozy jsou o velikostech A – od 60m2, přes větší B, C až po největší S-Superior, které mají 200 čtverečních metrů. Všechna stanoviště mají přístup k elektřině (16A, 220V, zástrčka CEE), TV a WiFi, v letní sezóně pak také k čisté a odpadní vodě. Některá stanoviště mají také plynovou přípojku.

Většina míst je dobře chráněna vzrostlou zelení.


Stanová louka určená pro stany je z větší části v mírném svahu, s čímž je třeba počítat a přizpůsobit tomu orientaci lůžka. Místo na stan bohužel nelze rezervovat.


Všechny informace o aktuálních cenách, možnostech rezervace a platném provozním řádu kempu naleznete na stránkách: https://www.camping-seiseralm.com/



Vybavení kempu


Zázemí kempu:

Sanitární zařízení připomíná hotelový standard. Vše je v perfektním stavu a velký důraz je kladen na čistotu. K dispozici jsou sprchy, ale také soukromé koupelny za poplatek lišící se podle sezóny (5-7m2 i se sušičkou a úložným prostorem za cenu 7-27EUR denně) i speciální koupelna pro rodiny s dětmi. Sprchy mají dostatečnou kapacitu a příjemný proud teplé vody. Je zde také k dispozici prostor na mytí nádobí, prádelna a další vybavení. Po vyjížďce na kole si ho můžete dokonce umýt na myčce pro kola.



Vyžití pro děti:


Venkovní vyhřívaný bazén se slanou vodou otevřený od května do října. V oblasti je pro děti možné kromě nádherných výletů zajistit lyžování, sáňkování, bobování, jízda na koni nebo na koňském povozu.



 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí



Seiser Alm nabízí 450km stezek pro turistiku, nespočet šotolinových i asfaltových cest na horskou cyklistiku nebo pro elektrokola a nedaleko kempu je lanovka. Doporučujeme prostudovat různé oblíbené turistické okruhy na celodenní výlety s překrásnými výhledy na vrcholy jako Marmolada a mnohé další. Inspirovat se můžete v odkazech a fotkách níže.


Pěší turistika v okolí / hiking s rodinou




Pro rodiny s většími dětmi




 

Kulinářské tipy v okolí



Večerní restaurace v kempu Seiser Alm


Celkem příjemná restaurace nabízí s nádhernou venkovní terasou. Otevřeno pouze ve večerních hodinách a kromě neděle.







 

SooChic – Selva Val Gardena


Nabízí skvělé jídlo a atmosféra, nádherný výhled na hory a milá obsluha. Dobré ceny a především perfektní jídlo.








 

Pizzeria Sun Valley Stübele


Nabízí výborné jídlo v krásném prostředí. Pizza je lahodná a obsluha velmi milá.






372 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page