top of page

Itálie - Camping Zögghof

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Zögghof je panoramatický rodinný kemp zasazený do strmého horského svahu v masivu St. Leonhard in Passeier v Jižním Tyrolsku. Kemp je uzpůsobený na celoroční provoz. Je zde v průměru pozoruhodných 300 slunečných dní v roce. Díky pěti terasám s jednotlivými stanovišti, nabízí všechna kempovací místa fantastický výhled do údolí. Je místo, ze kterého se lidem nechce odjíždět a rádi se sem vracejí. Kemp se nachází na rozcestníku oblíbených turistických tras. Zögghof je jako určený na rodinnou horskou turistiku a cykloturistiku. V zimě je odsud kousek na kabinovou lanovku se sjezdovkou nebo na běžeckou stopu.

Hned u recepce na vás dýchne pohodová atmosféra. Pocit příjemné osobní péče vás provází v průběhu celého pobytu. V kempu si můžete dát kvalitní espresso nebo odpolední aperitivo jako Aperol-Spritz na terase v malém baru s dokonalým výhledem. Případně si můžete půjčit elektrokola na horský výlet. Zázemí v kempu je moderní a udržované v permanentní čistotě. V sousedství kempu je sportovní centrum Sport Arena s venkovním vyhřívaným bazénem a malým aquaparkem pro děti i pro dospělé, s tobogánem a množstvím dalšího sportovního vyžití jako je skákací oblast na trampolínách nebo lezecká stěna. Je tam také lezecká stěna, hřiště na beach volleyball, bowlingová dráha, tenisové kurty a mnoho dalšího.


Pojďte nakouknout přímo do kempu:

V samotném kempu jsou téměř čtyři desítky stanovišť pro obytné vozy a karavany a také místa s měkkým trávníkem pro rodinné stany. To řadí kemp mezi sice menší, ale perfektně zorganizovaná místa. Je to ideální výchozí bod na výlety do okolní horské přírody. Hodí se pro sportovněji založené rodiny a milovníky přírody, kteří si chtějí užít v horách pohybu na čerstvém vzduchu. Zhruba 10 minut cesty od kempu leží malebné italské městečko San Leonardo. Tady seženete vše potřebné ve dvou obchodech, stejně tak jako bankomat nebo dobrou restauraci. Ostatně tři dobré restaurace jsou v docházkové vzdálenosti od kempu a určitě stojí za to je vyzkoušet.


O kempu

Jednotlivá stanoviště jsou rozmístěna ve třech úrovních teras. Některá místa jsou prostorná až 160m2, perfektně rovná a každé poskytuje hezký výhled do údolí. K dispozici jsou také oddělená stanová místa s měkkým trávníkem. Každé stanoviště je vybaveno přípojkou na pitnou vodu, kanalizaci, elektriku a dokonce i satelitní přípojkou. V kempu je dobré pokrytí signálem 4G. Silnice v kempu jsou asfaltové nebo štěrkové.

Na rodině provozující kemp a veškerém personálu je už od prvního setkání na recepci poznat, že je tahle práce baví a berou jí spíše jako poslání. Jsou vstřícní a ochotní a rádi vám pomohou. V kempu je k dispozici snídaňový servis, takže si můžete objednat pečivo na druhý den ráno. Občas je na terase v nabídce grilované maso.


V kempu je půjčovna jízdních kol a elektrokol. Je dobré si je rezervovat, je o ně velký zájem.


Všechny informace o aktuálních cenách, možnostech rezervace a platném provozním řádu kempu naleznete na webovkách: https://camping-zoegghof.com/



Vybavení kempu

Zázemí kempu:

K dispozici je moderní sanitární budova s dostatkem místa. Sociální zařízení je perfektně čisté, dobře udržované. K dispozici je toaletní papír a Kleenex. Ve sprchách teče voda s dostatečným tlakem vody. K využití jsou také moderní pračky.


Vyžití pro děti:

Pro děti je v kempu k dispozici pěkné dětské hřiště. K dispozici je půjčovna elektrokol.

Vstup do vyhřívaného venkovního bazénu v areálu sportovního centra Sport Arena je pro ubytované v kempu zdarma. U bazénu je malý aquapark s tobogánem a také je tam k dispozici dostatek lehátek. Návštěvu si užijí děti i dospělí. Sportovní centrum Sport Aréna ale nabízí mnohem víc – je tu lezecká stěna, skákání na trampolínách, různé druhy hřišť nebo třeba bowlingové dráhy. A k tomu výborná restaurace.


 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí



Passerdamweg

Kemp se nachází na okraji městečka Edam. Název města vznikl ze spojení „dam“ = hráz na řece s názvem „E“. Historie Edamu je spojena především s řemeslem stavby a opravy lodí pro nedaleký Amsterdam. V 17. století zde bylo 33 loděnic a Edam také platil za vyhlášený velrybářský přístav. Světově město proslulo zásluhou vynikajícího tvrdého sýra. Pokud si chcete opravit názor na náš český Eidam, určitě ochutnejte. Edam je prodchnutý vodními kanály a mechanickými, ručně ovládanými mosty. Každou středu od července do srpna se zde konají již od 16. století tradiční sýrové trhy, kde se prodalo za největšího rozmachu sýrařství až čtvrt milionu kol sýra ročně.



Tématické stezky podél starých zavlažovacích kanálů v Meranu

Passerschlucht

Stezka, na kterou dojdete pěšky přímo z kempu. Cesta vede podél řeky. Není fyzicky náročná a zvládnou ji i menší děti. Vybavte se svačinou a pitím.



Meraner Höhenweg v Texel Mountains


 

Kulinářské tipy v okolí


Tři restaurace v docházkové vzdálenosti.


Sport Arena Passeier

Tato restaurace je hned u kempu, a je proto nejsnáze dostupná. Má opravdu vynikající nabídku, jídla jsou zdravá, pestrá a krásně aranžovaná.


Doporučujeme vyzkoušet. Vyhlášené jsou zde steaky Angus, těstoviny, saláty, ale i česká klasika v podobě Vídeňského řízku nebo zabijačkového prkénka.

 
Brückenwirt

Malý řemeslný pivovar a vynikající pizzerie.

Pečou zde vynikající pizzu v peci na dřevo a na těsto využívají kvalitní domácí kvasnice. Možnost je také požádat o celozrnné těsto. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Výborné jsou také domácí těstoviny.

 
Pizzeria Weinstube

Restaurace s výbornou atmosférou. Lahodná pizza a přátelská obsluha. V nabídce jsou i různé domácí pokrmy, saláty a dobré pivo. Je zde i krásná zahrádka.









355 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page