top of page

Rakousko - Salzkammergut - Camp Mondsee Land

Aktualizováno: 25. 8. 2022



Čtyřhvězdičkový Camp Mond See Land je obklopen z jedné strany lesem, z druhé strany udržovanými loukami. Na jeho okraji se nachází potůček Ritzinger Bach, který je jedním z nepřímých přítoků jezera Mondsee, vzdáleného od kempu vzdušnou čarou zhruba tři kilometry. Z místa jsme měli nádherný výhled na panorama Alp. Při příjezdu nás zaujala hezká moderní recepce, připomínající atrium luxusního hotelu, spíše než vchod k tábořišti. Dalším příjemným překvapením byla pro nás milá obsluha na recepci s kořeny v ČR, která nám pomohla vybrat ideální místo pro náš velký rodinný stan a se vším důležitým vlídně pomohla. Camp Mond See Land se pro nás stala ideálním východiskem k výletům do blízkého i vzdáleného okolí, buď na kole nebo autem a pak pěšky nebo lodí.



O kempu


Přestože se rozlohou řadí mezi střední až větší kempy, působil na nás kemp útulně, čistě a vzdušně. Součástí kempu je vycházkový okruh k potoku a nepřeberné množství cestiček, které jsme odpoledne nebo večer před spaním objížděli s kočárkem. Podle nás je kemp ideálním zázemím pro rodinu s dětmi nebo třeba i s prarodiči. Můžete si užít opravdu hezkého krytého a vyhřívaného bazénu (od května do září), krásného dětského hřiště, možnosti navštívit špičkově hodnocený hostinec, který sousedí s recepcí, s čistým vzduchem a krásnými západy slunce. Kemp nabízí dostatek prostorných a různě vybavených míst k táboření. Sousedé byli o něco uzavřenější než na výletech na jihu Evropy, ale stále to byli milí lidé, se kterými jsme se zdravili a usmívali se na sebe.


Všechny informace o aktuálních cenách, možnostech rezervace a platném provozním řádu kempu naleznete na webovkách: https://www.campmondsee.at/en/https://www.campmondsee.at/en/



Vybavení kempu


Zázemí kempu:

Všechna místa mají k dispozici přípojku na elektriku (16A) a WLAN. Většina tábořišť má také přípojku na čistou vodu a kanalizaci a liší se hlavně velikostí. Moderní sociální zařízení, kterého je dostatek a je o něj skvěle pečováno, je většinu času liduprázdné, protože lidé díky přítomnosti odpadu využívají i komfort vlastních karavanů a obytných vozů. Tak jsme si užívali příjemné sprchy a toalet jen v kruhu rodinném. Kemp je skvěle udržovaný, takže je všude čisto a hezky na pohled.

Součástí recepce kempu je malý obchůdek, ve kterém si můžete zajistit základní potraviny, zdravé křupky nebo třeba plechovku Coca-Coly. Na větší nákupy jsme jezdili do 2km vzdálené prodejny Billa nebo DM drogerie v městečku Mondsee.

Vyžití pro děti:


Kromě zajímavé procházky k potoku Ritzinger Bach, měly naše děti obrovskou radost z krásného a prostorného hřiště s dětskou lanovkou, prolézačkami a houpačkami.


Nejlepší místa pro rodiny s dětmi s velkým stanem:


Při naší návštěvě jsme si vybrali prémiový pozemek v zóně „E“, který je dostatečně velký, stejně jako ostatní krásně zatravněný, má k dispozici veškeré sítě a jeho největší výhody jsou blízkost hřiště a krásné západy slunce. S menším prázdninovým rozpočtem bychom si klidně vybrali i zónu Z, která umožňuje pouze připojení k elektrice a je určená především pro stany.

























 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Lanovkou z Wolfgangsee k vyhlídce Zwölferhorn


Výlet jsme začali příjezdem na parkoviště k jezeru Wolfgangsee u spodní stanice lanovky. Po výjezdu lanovkou s překrásnými výhledy na okolní hory jsme si našli pěkný panoramatický vycházkový okruh, který jsme zvládli s dvěma malými dětmi, z nichž jedno většinu času jelo kočárkem.




 

Ze Sankt Gilgen na Falkenstein (Rakousko)


Výlet jsme začali příjezdem na parkoviště k jezeru Wolfgangsee. Krásnou pěší trasou se střední náročností jsme se dostali na několik kilometrů vzdálený Falkenstein. Poslední část trasy byla strmější a kočárek jsme spíš nesli s dětmi na ramenou. Nicméně v této části trasy jsme postupovali lesem, takže nám i při letním teplém dni bylo příjemně. Cestou nečekejte žádná občerstvení, chce to mít svačinou a pití v báglu.



Odměnou za sestup byly nejen nádherné výhledy, ale také cesta zpět lodí do Sankt Gilgen.

 

Projížďka po Wolfgangsee ze Sankt Gilgen


Projížďka na elektrickém člunu – příjemný zážitek projížďky na loďce, přičemž oba naši synové zvládli odřídit s pomocí rodičů větší část trasy. Člun se pohybuje vcelku pomalu a bezhlučně a pro malé děti to byl velký zážitek. https://www.wassersport-engel.at/elektroboote/



 

Kulinářské tipy v okolí


Gasthof Fohlenhof





Velmi dobře hodnocený rodinný hostinec sousedící s recepcí kempu. Těšit se můžete z rakouských specialit – řízky, grilované speciality, stejně tak jako z nabídky salátů.









 

Tak Tak Döner (Mondsee)





Pokud máte rádi kebab, můžeme vřele doporučit místní rychlé občerstvení. Skvělá porce a výborná chuť a je to po cestě z výletu.







 

Bistro u lanovky


Spodní stanice lanovky Seilbahn Zwölferhorn – prodávali zde skvělé řízky jako „takeaway“












 

Zmrzlinárna v Sankt Gilgen



Na promenádě nedaleko půjčovny lodiček mají výbornou zmrzlinu.









 

1 505 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page