top of page

Rakousko - Ötztaler Naturcamping

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Ötztaler Naturcamping je výborný rodinný kemp uprostřed hor s mimořádně přátelskou atmosférou. Nachází se v údolí řeky Ötztal, na okraji tyrolské vesničky Huben. Místo je obklopeno alpskými horskými velikány, kteří se vypínají do výšky nad dva a půl tisíce metrů nad mořem. Vzdušnou čarou asi 15 km vzdálená hora Wildspitze má dokonce cca 3770m a je tak nejvyšším vrcholem zdejších Ötztalských Alp. Pro sportovněji založenou rodinu přináší toto místo v létě příležitosti zejména pro horskou turistiku, výlety do okolí a cykloturistiku, protože leží na cyklostezce. V zimě pak nabízí četné možnosti ke sjezdovému lyžování a dalším sněhovým radovánkám.


O kempu



Pro kemp je typická kombinace rodinných tradic a otevřenosti k inovacím. Na tradice jako je pondělní pečení tyrolského chleba bez využití elektriky ve zdejším mlýně, rodina Kuprian 100 let navazuje. Už pradědeček Kuprian zde provozoval zájezdní hostinec s kempem. Otevřenost inovacím, které přinášejí nové generace, poznáte na každém kroku. Pro ilustraci, kromě všech myslitelných přípojek na karavan můžete očekávat, že i pečivo si lze objednat online. Stejně tak se můžete těšit na špičkové sociální zařízení a obecně zajímavé možnosti rodinného kempu.


Když jsme sem v roce 2019 směřovali poprvé jen se stanem, počasí hlásilo na víkend bouřky a přívalové deště. S úsměvem nám majitelé pomohli rezervaci přesunout na září. Tato náhodná historka hezky ilustruje srdečný přístup a zájem rodiny Kuprian na tom, abyste si u nich dovolenou opravdu užili. V kempu je to poznat doslova na každém kroku. Všechno, co by se dalo odfláknout, je zde naopak vymyšleno, zrealizováno a následně udržováno s mimořádnou chutí a péčí. Všechno je také skvěle čisté a dobře zorganizované.

Vesnička Huben je malá a trochu ospalá alpská obec, nicméně moc hezká je odsud cyklostezka do Söldenu. Pokud hledáte krásný, klidný a dobře vybavený kemp vstřícný k rodinám s dětmi, také s pohodovou atmosférou a výhledem na hory, a pokud je pro vás důležitý vstřícný a milý personál, stejně jako čistota a pohodlí, tak se vám zde bude také líbit.


Více informací a aktuální ceník naleznete zde: https://www.oetztalernaturcamping.com/




Vybavení kempu

Kemp nabízí pro rodiny možnosti rezervace kempoviště ve více kategoriích komfortu za příznivé ceny. K dispozici je přehledná mapka jednotlivých míst.






Zázemí kempu:


Všechna kempovací místa poskytují přípojku na čerstvou vodu, kanalizaci, televizi a dokonce na plyn. Máte tak k dispozici vše potřebné pro letní i zimní kempování.


Nová budova sociálního zařízení je krásná a moderní. Pokud její kapacity nestačí, je k dispozici rozsáhlá další budova, kde je vždy čisto a dostatek místa i při plném kempu.



Z hlediska komfortu kemp poskytuje vše, co pro pohodlný pobyt potřebujete – od pračky po sušárnu na lyžáky, od kávovaru po myčku na nádobí. Kemp je pokrytý funkční sítí Wifi pro hosty zdarma. V nabídce kempu je snídaňové pečivo, které si můžete objednat zdarma, které si objednáte online a ráno vyzvednete na recepci.


Tradičním rituálem oblíbeným u dětí i u dospělých je pondělní pečení chleba, kde i mouka se mele v původním mechanickém mlýně s využitím vodního náhonu místo elektriky. V kempu se rovněž každý týden v sezóně pořádají grilovačky, které jsou vítanou společenskou a kulinářskou událostí pro všechny věkové skupiny.

 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Majitelé kempu uspořádali na svých stránkách velké množství tipů, kam vyrazit v létě i v zimě, podívejte se zde léto: https://www.oetztalernaturcamping.com/en/activities/summer.html a zima: https://www.oetztalernaturcamping.com/en/activities/winter.html



Pohádkovou stezkou nad kemp na Feuerstein Hutte

Výlet asi na 2-3 hodiny dohromady oba směry, pokud jdete s menšími dětmi. Nahoře je super občerstvení a výhledy do krajiny.


Krásnou horskou stezkou na Winnenbachseehutte

Ideální na celodenní tůru za dobrého počasí. Počítejte nahoře s občerstvením.




Lanovkou k muzeu Agenta 007


Vodopády Stuibenfall

Zatraceně krásná podívaná, jen se za ní musíte vyšplhat nahoru. Vybrat si můžete pěšky nebo na laně.





Zajímavost pro děti


V roce 1991 zde bylo nalezeno zachovalé tělo člověka pojmenovaného jako Ötzi. Žil v období mezi 3400 až 3100 před naším letopočtem.



Koupání v Langenfeldu - Aqua Dome

Pokud si chcete s dětmi odpočinout a užít si vodní element, navštivte termální lázně Aqua Dome v nedalekém Langenfeldu. Pokud jste hosté naturcampingu, získáte dokonce výhodnější vstupné.


 

Kulinářské tipy v okolí


Sahnestüberl


Horská hospůdka s tradičními tyrolskými specialitami – dostupná autem i na horské trase. Vynikající Kaiserschmaren – císařský sladký trhanec.



Ötztalerei


Špičková kavárna, burgrárna a zmrzlinářství jen 16 minut autem od kempu. Pokud máte chuť na sladké nebo na vychytaný burger, tady budete nadšení.


 


1 114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page