top of page

Slovinsko - Camp Podgrad Vransko

Aktualizováno: 25. 8. 2022



U vstupu do Sávské doliny pod zelenými kopci a kostelem Svatého Jeronýma leží malý, nově zbudovaný rodinný kemp Podgrad Vransko. Je to klidné a útulné místo s krásnými výhledy a se skvělým, moderním zázemím. Kemp se nachází uprostřed Slovinska v zeleni v osadě Prapreče (402m nad mořem) v regionu Centrální Sáva.



Místo vybízí k objevování nespoutané okolní přírody, k výletům na kole a k pěší turistice, v čemž vám ochotně poradí hostitelé. V kempu je kromě jiného i velká zahrada pro děti a také políčko se zeleninou a bylinkami, kterou si po dohodě můžete obohatit svůj cestovatelský jídelníček. Kemp je perfektně zorganizovaný. Velmi milá je především rodina, která kemp provozuje s cílem umožnit hostům si odpočinout od každodenních starostí v náruči přírody a strávit pár nezapomenutelných okamžiků, dnů nebo i týdnů společně s nimi. Musím uznat, že se jim to perfektně daří. Kdo sem jednou zavítal, bude se moc rád vracet.


Můžete se zde zastavit na cestě do Chorvatska nebo do hlavního slovinského města Ljubljany nebo zde strávit kus krásné dovolené a objevovat okolní krajinu. Kemp je otevřený celoročně, takže jej můžete navštívit i mimo hlavní sezónu.


Tady je odkaz přímo na stránky kempu: https://www.camp-vransko.com/en/



O kempu


Je třeba myslet na to, že se jedná o relativně malý, byť nádherný kemp s omezenou kapacitou, proto myslete na včasnou rezervaci. Kemp ale poskytuje vše, co potřebujete pro parádní dovolenou. Část určená pro pohyb aut a přívěsů je vybavená zatravňovacími dlaždicemi, aby se těžší auta a přívěsy nepropadaly ani při horším počasí. Kemp je dobře dostupný, nedaleko odtud je dálnice, ze které sjedete na okresku a po pár minutách jste tady.




Vybavení kempu

Kempovací místa jsou oddělená plotem, s porůstají vinnou révou. K dispozici jsou přípojky na elektriku a vodu. U každého místa je dostatek prostoru.




Zázemí kempu


Kemp nabízí luxusní a perfektně čisté sanitární zařízení – sprchy a toalety, které se čistí nejméně dvakrát denně. K dispozici je také příjemná a dobře vybavená kuchyně.

Na recepci si můžete objednat pečivo ke snídani, stejně tak jako si vybrat z nabídky pití nebo zmrzliny. Nedaleko kempu je supermarket. Bylinková a zeleninová zahrada umožňuje v sezóně obohatit jídelníček táborníků.

Perfektní WiFi bez výpadků Vám pomůže naplánovat výhled nebo udělat něco do práce. Půjčit si také můžete za poplatek jízdní kola, případně využít pračku, myčku nebo sušičku.




Vyžití pro děti

Udělejte si společně táborák. Pro děti je tu prostorná zahrada a rybníček, ve kterém můžou pozorovat žáby a jinou havěť. Můžete si taky po výletu ještě před večeří zahrát stolní tenis.



 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Kterýmkoliv směrem se vydáte to bude hezké. Tohle jsou naše tipy.


Sávská dolina

Sávská dolina je mimořádným přírodním a kulturním dědictvím. Je zde mnoho chráněných oblastí stejně jako historických památek. Tipy na deset nejkrásnějších míst k vidění naleznete zde: https://visitsavinjska.com/10-most-beautiful-sights-in-savinja/?lang=en





Menina Mountain

Krásná předalpská pláň s pastvinami nacházející se ve výšce 1200-1450 metrů nad mořem. Pláň je zhruba 20 kilometrů dlouhá (od západu k východu) a 10 kilometrů vysoká. Vede sem několik cest, pro rodiny s menšími dětmi jsou vhodnější stezky kolem vrcholku hory. Autem se dostanete až k horské chatě Menina Mountain Lodge.



Jama Pekel (Jeskyně Pekel)

Zajímavá vápencová jeskyně s podzemní řekou přístupná pro turisty po dřevěných chodnících


Muzeum motocyklů Grom

Část odpočinkového dne můžete věnovat návštěvě muzea. Nechybí tady ani JAWA.


 

Kulinářské tipy v okolí


V blízkém i vzdálenějším okolí najdete více zajímavých míst s výbornou kuchyní.


Golob Stojan - Pizzerie Golobček (holoubek)

Nekompromisní, naprosto špičková domácí pizza a další pokrmy. Přátelská obsluha a moc hezké místo včetně terasy.


 

Golstilna pri Mamici /hostinec u maminky/

Široká nabídka skvělých jídel od lokálních předkrmů až po vychytané dezerty. Moderní zdravá a chutná gastronomie a příjemná obsluha. Přestože se asi stejně nebudete cítit jako u maminky, tak na jídlo sem stojí zajet.


 



549 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page