top of page

Slovinsko - River Camping Bled

Aktualizováno: 25. 8. 2022


River Camping Bled se nachází na malém roztomilém poloostrově, omývaném tyrkysově modrou řekou Sávou. River Camping Bled láká k návštěvě kemperů, kteří mají rádi přírodu a dobrodružství, ovšem zároveň si chtějí užít pohodu stranou hlavních turistických tras. Součástí kempu je nádherná přírodní pláž na řece, kemp je obklopen lesy a poskytuje nádherný výhled na úbočí hor. Kemp se nachází v úpatí vápencového pohoří Karavanky. K ledovcovému jezeru Bled je to odtud co by kamenem dohodil. A do stejnojmenného města je to jen 10 minut jízdy na kole po cyklostezce. Kemp poskytuje spoustu příležitostí k relaxaci – od ježdění na bruslích, dětských kolech, koloběžkách nebo skateboardu až po venkovní plavecký bazén a dokonce pump track. Vše je zcela nové a krásně udržované. Lidé, kteří v kempu pracují jsou šikovní a přátelští. Vytvářejí krásnou atmosféru a také mluví perfektně anglicky.





O kempu



Smyslem kempu je poskytnout návštěvníkům autentickou zkušenost z kempování a současně přirozenost ve spojení s přírodou doplnit moderním a pohodlným zázemím.


Při návrhu kempu architekti vycházeli z potřeb hostů a mysleli přitom na každý detail. Proto všechno, co při kempování potřebujete funguje tak jak má a je to snadno dostupné. Asi vás tak nepřekvapí, že si to tu zamilujete a budete se chtít vrátit zpět stejně tak, jako my. Kemp jako celek je úplně nový, takže i veškeré zařízení je moderní a krásné.


Jednotlivá kempovací stanoviště jsou dostatečně velká a vejde se sem celkem 100 míst. Můžete si vybrat místo u bazénu, v borovicovém háji nebo na volném travnatém prostranství pod širým nebem s výhledem na okolní hory. Z praktického hlediska jsou k dispozici dvě možnosti kempování – soukromá stanoviště a společná louka pro svobodné kempování. Soukromá stanoviště mají dvě velikosti - cca 80-90m2 (Deluxe) nebo ještě větší stanoviště 100-120m2 (Premium Deluxe) – vhodné především pro karavany a obytné vozy. Na nich je možné se napojit na elektřinu (16Amp) a vodu. Premium Deluxe umožňuje i kanalizační přípojku na karavan. Nerozparcelovaná část ke kempování je skvělá nejen pro rodinné stany. Poskytuje stejný zážitek z kempování, jaký měli naši rodiče – a jak se kempovalo vždycky. V blízkosti ostatních lidí a přesto s dostatkem prostoru kolem. Na požádání můžete i zde získat placenou přípojku na elektřinu.


Kvalitní trávníky a prostorné cesty umožňující bezpečný průjezd i větším karavanům je zde samozřejmostí. Kemp má mimořádně dobře zpracované webové stránky, kde najdete přehledně i další informace.


Veškeré údaje a informace naleznete tady: https://www.rivercamping-bled.si/en/




Vybavení kempu

Kemp je velmi dobře vybavený, zároveň citlivě s ohledem na okolní krásnou přírodu. Kromě skvělého zázemí a možností sportovního vyžití, je zde kvalitní restaurace s pestrou nabídkou pokrmů, včetně vegetariánských a veganských specialit. V celém kempu je pokrytí Wi-Fi.

Všude jsou přípojky na elektřinu, vodu a odpad.




Zázemí kempu


Sanitární budovy jsou umístěny v centru kempu, takže je to sem ze všech míst blízko. Zařízení koupelen a toalet je moderní, ve vysokém, takřka hotelovém standardu. Velký důraz je kladen na perfektní čistotu a hygienu. Ve vybavení nechybí dětské toalety nebo přebalovací místnosti. Hosté, kteří si přejí mít vlastní umývárnu si jí mohou pronajmout za poplatek. Nemusí to být zhýralost, pokud máte větší rodinu, může to být pro vás velmi příjemné. Zázemí je dostatečně prostorné s dobrou kapacitou. Volně přístupná je kromě sprch také umývárna na nádobí, prádelna a další vybavení kempu.




Vyžití pro děti:


Pokud je slunečné počasí, potěší vás i děti moderní venkovní bazén. Pokud je mimořádně pěkné počasí a máte větší děti, které umí plavat, můžete s nimi dovádět na raftu na řece Sávě. Nicméně samotný kemp poskytuje krásný asfalt pro bruslení, jezdění na koloběžkách nebo kolech. Pro děti je zde velké parádní hřiště a také pump track, takže nevzít malým ratolestem s sebou na výlet kola, by bylo zřejmě chybou.



 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí


Místo zve k ježdění na horských kolech a k turistice, včetně horské turistiky, k vodním sportům, lezení nebo jezdění na koni. Na stránkách kempu pamatují v tomto případě i na výletníky. A protože jsou v Bledu Slovinští kolegové doma, rozhodli jsme se zde mimořádně vložit jen jejich odkaz a přidat pár hezkých fotek: https://www.rivercamping-bled.si/en/sport-activities-and-other-things-to-do-in-bled/hiking-trips-around-bled



Soutěska Vintgar

Do jednosměrné soutěsky je zpoplatněný vstup, ovšem rozhodně to stojí za to. Cestou zpátky jsou krásné výhledy



Dinopark u kempu

Pokud máte menší děti, tak byste neměli vynechat Dinopark. Neočekávejte technickou dokonalost, ale legraci. Uvnitř je i 3D kino.



Lanovkou na vrch Vogel

Pokud máte rádi historické lanovky, vřele doporučujeme, případně můžete nahoru vyběhnout s většími dětmi po svých. Odmění vás nádherný výhled.




Planina Planica


Místo je na křižovatce turistických a cyklistických tras. Nedaleko kempu Møns Klint se nachází Geocentrum. Nachází se v blízkosti křídových útesů. Muzeum bylo otevřeno v roce 2007 královnou Margrethe.



Roblekov dom na Begunjščici



Triglav


Trupejeho Poldne


Bled


 

Kulinářské tipy v okolí


Tavci Vegan Cafe


Nejen veganská kavárna vedle. Doporučujeme prohlídku! https://www.facebook.com/Tavci-vegan-cafe-366152843963917/




Public & Vegan Kitchen Bled



 

Mega Burger Bled

Skvělé burgery z čerstvých surovin a domácí palačinky v Bledu - https://www.megaburger.si/


 



3 702 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page