top of page

Česká Republika - Camp Sedmihorky

Aktualizováno: 25. 8. 2022



O víkendu nám při stříhání našeho prvního videa z Legolandu s Verčou došlo, že bude fajn se filmařině od někoho učit, než se párkrát spálit, a pak toho se zklamáním nechat. Venkusdětmi a kempování je pro naší rodinu koníčkem a chceme mu dát, co si zaslouží. Ve čtvrtek brzy ráno jsme svezli děti do škol a školek, vzali jsme si v práci den studijního volna, zapřáhli karavan a vydali se s hrnkem kafe a příjemným mrazením v zádech do Českého ráje. Je to sem po cestě k našemu kamarádovi Vaškovi Bacovskému, který je učitelem, fotografem a průvodcem, provozujícím ateliér www.krasnesvetlo.cz. A s tímto renezančním člověkem jsme se přijeli učit to dělat lépe. Plán bylo natočit tutorial k obsluze karavanu pro mého kolegu Ondru a všechny ostatní, kteří s karavaningem začínáte, a zpracovat recenzi jednoho z nejlepších kempů v České republice – Sedmihorek.




Od závory parkoviště v Praze jsme cestu k závoře kempu překonali za hodinu. Už na dálnici nás zdravily kontury skalního města Českého ráje a panoramatické vyhlídky, které máme s rodinou prochozené. Poslední, úzká příjezdová cesta ke kempu nás přivedla až před recepci. A tam se to stalo. Zastavili jsme se, zhluboka se nadechli a konečně jsme se pořádně rozhlédli a zaposlouchali. Kemp byl plný smějících se dětí jako každé jaro. Přijely sem na výlet ve skupinkách se svými průvodci a učiteli a na první pohled se jim tu moc líbilo. Pro účel cesty z města do náruče přírody, jsou Sedmihorky jako dělané.


Veškeré informace a nově i možnost online bookingu místa pro karavan nalezente zde: https://www.campsedmihorky.cz/


O kempu


Z vedení kempu a z přítomných pracovníků, se kterými jsme se dali do řeči, vyzařovala vzácná pohoda a klid. Tady snad mají nějaké kurzy mindfulness nebo ráno společně cvičí jógu. Příště se na to paní vedoucí zeptám. Zatím to připisujeme spíš dobrému týmu a dobrému vedení. Ze série překvapení vybíráme: Budova historického mlýna, která je ve skutečnosti novostavbou plnou herních prvků pro děti s epesní kavárnou. Velká písečná pláž na břehu rybníku Bažantníku s beachvolleybalovým hřištěm. Travnaté prostranství s pískovcovými monolity upomínající na okolní přírodu. Malebné louky pro stanování, včetně romantické loučky pro milence. Kemp stojí za pozornost a budeme se sem rádi vracet.


Naleznete zde vše, co byste po celodenním výletě v Českém ráji mohli hledat. Kvalitní hospoda, kavárna, herna pro děti, stejně jako klubovny, prolézačky, ohniště atd.


Koukněte se na krátkou videorecenzi kempu:



Vybavení kempu

Do Sedmihorek můžete přijet s rodinným stanem, karavanem, obytkou nebo i jen s platební kartou a můžete si pronajmout třeba mobilheim nebo stan s podsadou. Každý typ ubytování má vlastní zóny v různém standardu. Louky na stanování jsou zarostlé hustě zeleným trávníkem a pěkně posečené, což ostatně platí o všech stanovištích.


Parkování pro karavany a obytky je číslované a je od roku 2022 možné online si objednat konkrétní místo. V dosahu většiny stanovišť jsou skříně na elektrické přípojky na 220V. Po kempu jsou také k dispozici místa k načepovaní čerstvé vody, ačkoliv přípojky na karavan tu nejsou. Ostatní média si k obytce nebo karavanu musíte dovést.

Kemp je pokrytý kvalitní WiFi, my jsme však spoléhali na vlastní data.



Zázemí kempu


Dřevěné chalupy a servisní budovy se sanitárním vybavením jsou na více místech. Všechny jsou perfektně čisté, jednoduché a účelně vybavené. Dostatek umyvadel, toalet, praček. Sanitární vybavení je základní a v dobrém stavu. Vše uděláno tak, aby se to dobře udržovalo. Kemp přitahuje spoustu návštěvníků a ne všichni využívají chemické toalety ve vozech, což se může projevit v sezóně.


Teplá voda ve sprchách je na mince, které seženete na recepci. Vede to k šetrnosti a nápadně to připomíná, jak efektivně se rodina dokáže celá umýt z 50 litrové nádrže vody v karavanu a ještě zbyde celý den na vaření. Že bychom to zavedli i doma? :)


Vyžití pro děti

Kemp má navázanou spolupráci s různými zájmovými spolky pro děti a mládež, což hezky vystihuje jeho přesah. Mezi partnery jsou Středisko ekologické výchovy Český ráj, Lesní školka Skaláček i Geopark Český ráj, v jehož pomyslném srdci jsou Sedmihorky umístěné. Český ráj je přírodním dědictvím UNESCO.


V kempu naleznou vyžití děti všech věkových kategorií od batolat a předškolních dětí až po dospěláky. Všechny herní prvky jsou kvalitní, promyšlené a působí bytelně a bezpečně. Za všechno mluví pořízené fotografie. Pozor dejte přirozeně na koupání v rybníku Bažantníku, který přináleží k přírodní rezervaci Bažantník. Voda není čirá jako ve Slovinsku kvůli podloží a teplotě vody. Kemp se snaží pomocí moderních technologií čistit vodu (využívá bakterie, ultrazvuk), přesto je při horkém létu občas vyhlášen zákaz koupání, který je třeba respektovat. O důvod více pro nás přijet ještě před sezónou.


Mimořádně povedená je dětská herna Mlýn, což je obrovská krásná budova plná prolézaček a herních prvků, kam mohou děti i dospělí hodiny probíhat a skákat a poté si třeba malovat u dortíku. Z realizované herny je znát kombinace vize a řemeslného umu. Pokud vás to venku jen příjemně zaujme, uvnitř budete ohromeni. Už jenom proto, kolik energie majitelé investovali, aby dětem a rodičům udělali radost a poskytnuli návštěvníkům útulné zázemí (nejen) v případě nepříznivého počasí.


 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí



Kemp leží na rozcestníku turistických stezek. Pokud se chcete podívat na opravdu krásné fotky skalního města Český ráj, zříceniny hradu Trosky, Hrubou skálu, mrkněte na stránky Vaška www.krasnesvetlo.cz Nicméně, jak opustíte kemp, jste defacto uprostřed nádherné přírody a všude je to blízko.

Fotografie z krásných míst v okolí Sedmihorek od Václava Bacovského:




Kulinářské tipy


Tentokrát uděláme výjimku a nebudeme vás na jídlo lákat mimo kemp. My jsme byli nadšení z denních hotovek a poté, co nám paní hostinská s pocitem hrdosti přinesla víkendové grilovací menu s uzeným kolenem a dalšími specialitami, vůbec nepochybujeme, že se tady dobře tradičně najíte. Pokud by vám to nestačilo, je vedle stánek s fastfoodem, kde nabídce vévodí specialita, kterou mám spojenou s plaváním a veslováním v Podolí – ano, nefalšovaný langoš.


 

Kavárna a dětská herna Mlýn

Pult plný domácích dortů, muffiny a dobré kafe, úsměv a slova omluvy, že je dnes skoro vyprodáno a čeká se na dorty na víkend. Lepší jak U myšáka, včetně příjemné atmosféry.


 



652 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page