top of page

Bosna a Hercegovina - Green Park

Aktualizováno: 25. 8. 2022


Autocamp Green Park se rozkládá na břehu čisté ledové řeky Neretvy, 20 km jižně od úchvatného starobylého centra města Mostaru a jen zhruba hodinu od moře. Vzhledem k tomu, že část naší širší rodiny pochází právě z Bosny, tak jsme si toto místo zamilovali a pokud na cestách chcete obdivovat krásy jižních zemí, vřele návštěvu doporučujeme. Výborná káva v džezvě, milí lidé, nespoutaná příroda a pestrá kulturní zkušenost. Kemp je jako stvořený na několikadenní zastávku na cestě od moře do Sarajeva. Kromě Mostaru můžete prozkoumávat blízké národní parky Hutovo Blato, Blidinje a další zajímavá místa v okolí.




O kempu


Na kempu je poznat, že o něj majitelé pečují s láskou. Vidíte to na kytičkách, prostoru na posezení, pěkných místech, doslova na každém detailu. Přidanou hodnotou zejména pro děti je, že některé architektonické prvky trochu připomínají hrad. V kempu tepe život, jeho srdcem je nepochybně skvělá restaurace s místní balkánskou kuchyní. Sociální zázemí kempu je perfektně čisté. Co je však nejdůležitější je laskavé a vstřícné jednání majitelů, kteří se starají o to, aby se vám zde líbilo a chtěli jste se vrátit zpět.


Poblíž kempu je most pro automobily a občas projede i v noci nedaleko vlak. S tím je třeba trochu počítat, abyste nebyli překvapení.


Veškeré informace o kempu se dozvíte na facebooku nebo na těchto webových stránkách - https://www.camping.info/cs/kemp/auto-camp-green-park



Vybavení kempu


Zázemí kempu:

Místa ke kempování jsou jak s výhledem na řeku, tak i kousek dál od Neretvy. Jednotlivé parcely nejsou od sebe oddělené. Na místě je bujará příroda a vzrostlé stromy. Některá stanoviště mají blízko dřevěné posezení nebo pevný gril, který zve ke grilování ryb na dřevěném uhlí.


Hlavní budova kempu vás uvítá ve stylu velkého hradu. K dispozici je prostorné krásné a čisté sociální zázemí a moderní, vkusné sanitární zařízení. K dispozici je půjčovna kajaků včetně bezpečnostní výbavy a horských kol. Plážový volejbal si můžete pinknout na malém písečném hřišti.


Dominantou kempu je výborná restaurace s velkou terasou a s grilem. V kempu je skvělá atmosféra hlavně díky milému a přátelskému personálu.



Vyžití pro děti:


Pro děti je zde dostatek příležitostí ke hraní a líbí se jim tady. K oblíbeným aktivitám patří jízda na méďovi a na divokém býkovi, je zde i malé dětské hřiště s houpačkou, trampolínou, skluzavkou blízko zahrádky venkovní restaurace.




 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí



Cyklostezka Bosnia Ciro Trail


Pokud jste s velkými dětmi už velcí sportovci, tak cyklostezka Bosnia Ciro Trail (140km) z Dubrovniku do Mostaru (a dál směr na Sarajevo) slibuje muzeum pod širým nebem. Stezka putuje ve stopách zaniklé železnice.

 

Mostar


Z kempu se po cyklostezce dostanete do Mostaru (18,5 km) a zvládnete to i s dětmi, které jsou zvyklé jezdit na delší výlety na kole, protože je rovinatá.



 

Vodopády Kravica

 

Národní Park Hutovo Blato

 

Přírodní Park – Jezero Blidinje

 

Kulinářské tipy v okolí

V kempu je výborná restaurace. Určitě stojí za to ochutnat kávu z džezvy. Tu si konec konců můžete i koupit a zároveň si v Mostaru koupit čerstvě velmi jemně mletou kávu právě do džezvy.



Pak už vám stačí jen oheň, cukr a nejlépe videorecept, který naleznete třeba zde: http://globaltableadventure.com/recipe/bosnian-coffee-bosanska-kafa-video-recipe/


 

Kam na jídlo mimo kemp? Dáme vám několik zaručených tipů na výborné jídlo i mimo kemp.


Tima Irma Mostar

V této venkovní barbecue restauraci rozhodně neuděláte chybu. Nejlepší čevapi a další grilované speciality široko daleko. Další informace a fotky najdete zde: https://www.cevabdzinica-tima.com/


 

Restoran Šadrvan (The Fountain Shelter)

Výborná restuarace s místními specialitami servírovanými doslova na „královských“ talířích. Určitě stojí za návštěvu.Informace na facebooku: https://www.facebook.com/SadrvanMostar/



359 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page