top of page

Německo - Camping Legoland Günzburg

Aktualizováno: 25. 8. 2022



Na přání dětí jsme společně v půlce května vyrazili na dva dny do Legolandu v Německu a moc jsme si to užili. Rovinatý kemp je plný zeleně a je obklopený na všechny strany vzrostlým lesem. Místo stojí za návštěvu nejen kvůli skvělé rodinné zábavě v Legolandu, ale i kvůli zajímavému okolí. Legoland resort se nachází na kraji bavorského města Günzburg, které bylo založeno 70 let před Kristem Římany k obraně území kolem Dunaje. Od Prahy je to sem zhruba 450 km, což nás s přívěsem a přestávkami po dálnicích vyšlo na 6 hodin cesty.



V kempu se nám hodně líbilo kvůli spoustě zeleně, legopanáčkům u vjezdu a toalet a především starostlivému personálu, který od brzkých ranních hodin až do večera s úsměvem zajišťoval stoprocentní bezpečí, čistotu a případně pomoc.


Určitě stojí za to si naplánovat více než jeden den jen na prohlídku Legolandu, vzít si do batůžků vlastní kvalitní svačiny, pokud není vedro, tak s sebou rozhodně pláštěnky. Myslím, že je na podobných místech obecně lepší dorazit před hlavní sezónou, spíše v pracovní dny a trefit se mimo období Německých svátků. My jsme zvolili neděli večer až úterý večer a bylo to perfektní.


Veškeré informace a možnost bookingu nalezente tady:


O kempu


Kempování jsme si objednali a zaplatili ráno před odjezdem a v květnu v pracovním týdnu to úplně stačilo. Lístky dorazily o pár minut později emailem. Příjemným překvapením ke dvěma nocím v kempu byly standardní 2 vstupy pro každého z nás v ceně kempování. Tím pádem jsme nevyužili lístky do Legolandu, které jsme koupili v rámci vánoční akce a nadělili dětem pod stromeček a na podzim se tu můžeme zastavit ještě jednou. Kompletní částka byla velmi příjemná a kempování bylo ke vstupu doslova téměř zdarma.


Z kruhového objezdu před Legolandem jsme odbočili na Legoland Resort, po 2 minutách zastavili před recepcí a za dalších 5 minut jsme byli odbavení. Díky čárkovému kódu na digitálním lístku jsme po chvíli bojování se scannerem projeli závorou. Parcely tady nejsou označené, ale vybrat si můžete jakékoliv místo, které je momentálně volné. K dispozici jsou průjezdní parcely a pak větší parcely chráněné zelení ze tří stran, takovou jsme si vybrali my. Dobré je najít místo v blízkosti elektrického sloupku, ať nemusíte natahovat prodlužovačku daleko. Podle recenzí ostatních hostů v plné sezóně kapacita elektrické sítě nemusí stačit, jednoduše dojdou volné zásuvky. O důvod více vyrazit v pracovním týdnu a mimo hlavní sezónu.


Pozor na to, že většina parcel je kamenitých, takže jsou vhodnější pro vany, obytky a karavany. Pokud jedete se stanem, budete muset vhodné místo chvíli hledat a pozor na pevnější podlážku.

V kempu bylo večer krásně ticho a bylo tu všeobecně moc hezky, určitě se rádi vrátíme.


Koukněte se na krátkou videorecenzi kempu:



Vybavení kempu

Kromě elektrické přípojky jsme si ostatní média museli zajistit po vlastní ose. Vodu si načerpáte u umýváren, kanalizace ani satelitní přípojka také není k dispozici, podobně jako ve většině kempů.

V blízkosti sociálních zařízení je místo na vyprazdňování chemických toalet a šedé vody, což tady dělá robot.

V kempu je kvalitní pokrytí WiFi a možnost připojit se na elektriku. Zahradníci chystají také novou zeleň pro rozvoj kempu.



Zázemí kempu


Sanitární vybavení je v legostylu, velmi jednoduché, ale promyšlené. Ve sprchách, kam se chodí v gumových žabkách je k dispozici oddělený prostor na oblečení, háčky, atd. Umývárny a toalety jsou perfektně čisté, protože se o ně neustále personál profesionálně stará od rána do večera.



Vyžití pro děti

Před vjezdem do kempu je hotel „Pirátský ostrov“ a tam je krásná pirátská loď z lega. Kromě toho je v resortu několik dalších tematických hřišť. Přímo v kempu je také hřišťátko pro menší děti s prolézačkami.




 

Nejkrásnější výlety a tipy v okolí



Legoland Germany

Do legolandu se z kempu dostanete za 12 minut pěšky lesní stezkou. Je tam vlastní vrátnice, což je skvělé, protože se vyhnete návalu a prohlídkám u hlavní brány. Návštěva Legolandu v Německu je pro děti i dospělé obrovským zážitkem. Je tam více než 100 zážitků a každý si zde najde to svoje. Od několika horských drah, přes létání na obrovském draku, až po nádherný podmořský svět, vyhlídkovou věž nad legoland nebo nejnovější pavilon Lego Ninjago s rozšířenou realitou, kde celá rodina ve vozíčku bojuje proti různým příšerkám.


Super je, že si to užijete spolu, protože spousta atrakcí je postavena tak, že soutěžíte společně jako celá rodina a je to opravdu legrace.



Staré město - Günzburg

Staré město založené 70 let před Kristem Římany určitě stojí za návštěvu. Název města je inspirován Keltskou pohyní Gontií. Město skýtá pěknou procházku.


 

Kulinářské tipy v okolí


Pohostinství je v Bavorsku na vysoké úrovni a mimo Legoland seženete výbornou kvalitu. To nemůžeme říci přímo o Legolandu, kde ceny jsou vysoké, ale kvalita jídla tomu moc neodpovídá. Jedná se v podstatě hlavně o fastfoody a ani zmrzlina není moc dobrá. Co je opravdu super jsou místní pekařství, takže pro snídani jsem každé ráno zajel někam jinam a všichni jsme si moc pochutnali.


ViLLAGE PIZZA Schützenverein

Měli jsme tu výborné pizzy, Mr. Lovely burger a velmi dobře ochucené saláty. V myslivně u vlakové dráhy pár kilometrů autem od Legolandu. Stránku mají zde: https://www.villagepizza-guenzburg.de/


 

Pekařství Bäckerei Hurler

Je to sem asi 10 kilometrů, ale stojí za návštěvu. Vynikající ořechový cop - Nuss Zopf a naprosto geniální chleby celozrnné i tradiční. Možná, že pokud tohle pečivo přivezete zpět domů jako suvenýry, uděláte největší radost. Mám pocit, že se místní řemeslná pekařství předhánějí v tom, kdo bude dokonalejší nabídku a servis.


Thomas Seif Bäckerei und Konditorei


 



1 228 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page